Page 18

fessornytapril

VARME HVEDER SÅDAN GØR DU 1. Varm mælken op til punktet lige over fingerlunt – imens smuldres gæren i skålen, og sukkeret tilsættes 2. Vej sigtemel af i en skål, tilsæt groft salt og 300 g af melet 3. Vej smørret af, og skær det ud i 2 x 2 cm firkanter 4. Når mælken er varm, fjernes den fra varmen, og de 2 sam-menpiskede æg tilsættes 5. Mælke-/æggeblandingen hældes op i skålen med gær og sukker – rør, til gæren er opløst 6. Tilsæt det kolde smør, derefter melblandingen, og rør godt sammen, og tilføj eventuelt mere mel, indtil du får en ensar-tet dej 7. Dæk skålen med et rent og tørt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 min. 8. Tag dejen ud på et meldrysset bord, ælt den godt igen-nem, del den i 15 stykker, og tril dem til boller 9. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande eller et ovnfast fad (ca. 16 x 28 cm), og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time 10. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluftsovn) 11. Fjern forsigtigt viskestykket, pensl bollerne med sammen- pisket æg og stil dem på bagepladen midt i ovnen 12. Kig til hvederne efter 14-15 min. og lad dem køle af Du kan dele hvederne i to og riste dem i ovnen ca. 7 min. Ved 150 grader. Server de varme hveder med koldt smør. FESSORNYT Mia Holst Hansen Madmor INGREDIENSER 400 g hvedemel 100 g sigtemel 100 g koldt smør ½ tsk groft salt 1 spsk sukker 2 dl lunken mælk 50 g gær sammen 1-2 piskede æg MATEMATIPS Når du skærer de 15 sto-re hveder over i halve og rister dem i ovnen, hvor mange ristede hveder får du så? Hvis du har inviteret 10 venner til varme hveder Store Bededags aften, hvor mange er der så til hver? Hold traditionen ved lige, og spis varme hveder på Store Bededag 18


fessornytapril
To see the actual publication please follow the link above